29 March 2020

Hoop. Valse hoop. Echte hoop. En pannekoeken.

Het is zondag vandaag, ik heb het opgezocht. Dus de bloem en melk van gisteren gaan samen met een hoop eieren in een pot en boem, pannekoekendeeg. De voorzieningen zijn hier niet zoals thuis, maar ik krijg het voor elkaar. De eerste pannekoeken zijn nog wat aan de bleke kant, want ik moet leren werken met het vuur en de pan, maar daarna gaat het vlot. Tijdens het bakken kan ik al wat pannekoeken uitdelen aan de andere gasten, maar ik leef toch het meest voor het moment dat alles gebakken is en ik er zelf ook kan aan beginnen. Heta heeft ondertussen een appeltje gebakken, dus er is voldoende keuze aan beleg. Na eentje met gebakken appeltjes, ga ik voor mijn persoonlijke favoriet zijnde suiker (panela) met limoen, om af te sluiten met eentje met confituur. Om er dan nog een paar te eten als dessert, en eentje met rietsuiker om het af te leren.

Pannekoeken met rijst
Pannekoeken met rijst

Om 11u is er vergadering en gaat de eigenaar toelichting geven bij het huren van een bus om naar Lima te geraken. Om de juiste papieren te krijgen moet iedereen zijn eigen papieren krijgen van zijn ambassade. Daar stokt het wat bij ons Belgen. Er volgt een stresserend uurtje met communicatie met de ambassade, waarbij we wel papieren krijgen, dan weer niet, dan weer wel. De gemoederen lopen hier hoog op, maar uiteindelijk krijgt Hanne bericht dat de documenten naar de Peruviaanse overheid gestuurd zijn. Kort daarna laat Pieter weten dat zijn connecties bevestigd hebben dat onze papieren in orde zijn. Connecties zijn verdomd handig.
Er is nog niets zeker, maar momenteel lijkt het erop dat we woensdag naar Lima gaan, in een minibus, een rit van 24u. Daar ben ik blij mee, al kijk ik er evengoed tegenop, want 24u in een minibus zal geen pretje worden.

Om wat te kalmeren eet ik een pot guacamole, zoals elke andere dag. ‘s Avonds bak ik aardappelen, voor de eerste keer, sinds ik in Peru aangekomen ben, het land met ~4000 varieteiten. Ik doe er wat pikante saus bij want ik val niet achterover van de smaak.

’s Avonds nog geen papieren te zien. Dan maar wat yoga doen voor een betere nachtrust.

Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer
Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer